LUFT genom åren

LUFT konferenser genom åren

I samband med LUFT-konferensen delas ett särskilt Folkhälsopris ut till en person eller verksamhet som betytt något extra för det tobaksförebyggande arbetet. Dessutom utser vissa år de olika Yrkesföreningarna mot tobak stipendiater inom sina yrkesområden. Det handlar då också om personer som på något sätt i sitt arbete gjort något speciellt inom det tobaksförebyggande området.
1990 Göteborg 
1991 Örebro 
1992 Stockholm
1993 Umeå 
1994 Kalmar 
1995 Tällberg 
1996 Västerås 
1997 Halmstad 
1998 Sundsvall - 
1999 Uppsala - Vårdförbundet och Eva Fernvall för arbetet med Vision Rökfritt
2000 Göteborg - Hagge Geigert postumt, som avled i lungemfysem i februari 2000.
2002 - ingen konferens men ett LUFT pris till Ridsportförbundet för projektet Rökfritt, med målet att samtliga ridanläggningar skulle vara rökfria.
2003 Jönköping - Bert Karlsson, för sitt engagemang mot rökning och krav på rökfria artister till Fame Factory Maria Rahm tilldelades Sjuksköterskor mot tobaks pris, Sanna Axelsson Tandvård mot tobaks pris, Pia Colan Lärare mot tobaks pris, Anette Jaarnek Farmaci mot tobaks pris och Gunnar Wikström Läkare mot tobaks pris.
2005 Södertälje - Alexandra Charles för sitt engagemang för kvinnors hälsa och sin kritik mot tobaksindustrin.
2008 Örebro - delades priset mellan Kriminalvården för satsning på utbildning och rökavvänjning och Titti Schultz för att hennes konsekventa hållning mot tobak och att hon på så sätt varit en god förebild för våra ungdomar. Tandvård mot tobaks pris till Margareta Jonsson och Margaretha Lundgren Folktandvården Västerbotten för sina insatser som tobaksavvänjare.
2011 Visby - Rolf Stenvall, bitr verksamhetschef Skellefteå psykiatri, eldsjäl i arbete med rökfri psykiatri. Psykologer mot tobaks pris till Jan Larsson, Sjuksköterskor mot tobaks pris till Lena Knute-Skoog
2014 Umeå - Anders Strålman VD för Axfood och ordf för Svensk daglighandel, för sitt arbete med att förorda exponeringsförbud av tobak i butik och till Henrik Ripa för att som en av få moderata politiker stå upp för en hårdare lagstiftning mot tobak.
2017 Eskilstuna - Mats Andersson,
tidigare VD för fjärde AP-fonden, för sitt arbete med att avsluta alla investeringar i tobaksbolag. Mats bjöd på en föreläsning med rubriken "Tobaksaktier kan aldrig ha en plats hos en ansvarstagande pensionsfond".
2020 Malmö